lauantai 8. tammikuuta 2022

Uusi vuosi 2022 käynnistyi talven merkeissä

Saimme lumisen perinteisen pakkastalven koko maahan. Edelleen tilanne on päällä, jo toista vuotta, mutta yhdessä koettelemuksen kestäminen antaa toivoa!

Isot kiitokset välitämme kuluneesta vuodesta kaikille yhdistystämme tukeneille tahoille. Etenkin kasvavalle joukolle arvokkaita kannatusjäseniämme. Pystyimme tuellanne mahdollistamaan viikon kuntoutuksen Laitilan Veljeskodissa, kahdelle jäsenellemme jotka eivät saaneet korvausta muualta.

Kannatusjäsen tukee Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:n toimintaa. Linkissä tietoa miten voi ryhtyä kannatusjäseneksi, http://vvkry2014.blogspot.com/p/blog-page_6.html

Mennyt vuosi 2021 oli viimeinen kaikkien arvostamalle ja tuntemalle jäsenellemme Risto ”Hämis” Hämäläiselle. Hän menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen 8.11.2021.

Risto oli sydämeltään sinibaretti. Musiikki oli Riston harrastus ja työ. Ammatiltaan Risto oli luokanopettaja. Risto piti kovasti opettajan työstään ja olikin työtään varten opiskellut kasvatustieteen maisterin opintojen lisäksi erityispedagogiikan, alkuopetuksen, elämänkatsomustiedon, historian ja kulttuurihistorian opinnot.

Hän oli sekä yleisön että hänet keikalle tilanneiden kesken erittäin pidetty muusikko. Hyvän esiintymisen, laulun, kitaran ja huuliharpun soiton lisäksi Ristoon luotettiin ja tiedettiin, että hän hoitaa keikat asianmukaisesti.

YK-rauhanturvaajien, Vammautuneiden kriisinhallintaveteraanien ja puolustusvoimien asiat olivat hänelle äärettömän tärkeitä. Risto halusi auttaa uusia rauhanturvaajia ja kävi muutamia kertoja kotiuttamiskoulutuksen jälkeisissä purkutilaisuuksissa kertomassa heille oman tarinansa, miten hän selvisi rauhanturvaamistyön aikana tapahtuneesta traumaattisesta tapahtumasta.

Tsemppiä kevääseen kaikille ja ulkoilkaa mielenne virkeiksi. Riston sanoin: ”Pilkettä silmäkulmaan!”

Taipuu vaan ei katkea – koskaan!
5 LUETUINTA UUTISTA: