sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Järjestyksessä yhdeksäs virallinen yhdistyksen vuosikokousviikonloppu 13.–15.2022, sujui hyvissä tunnelmissa!


Perinteinen aloitus oli Pääesikunnassa. Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraalimajuri Vesa Virtasen kutsumana. Täältä siirtyminen Hotelli Flamingoon Vantaalle.

Tilaisuudessa keskusteltiin lounaan merkeissä kriisinhallintaveteraanien tukijärjestelmästä sekä kerättiin vammautuneiden kokemuksia tukijärjestelmän kehittämiseksi.

Lisäksi saimme ajankohtaista tietoa kriisinhallintatoiminnasta. Paikalla keskustelemassa oli puolustusministeriön ja puolustusvoimien johtoa.

Keväällä järjestetystä kyselystä, Sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kokonaisvaltaisen kuntoutuksen tuen tarpeesta, oli alustavia tuloksia kertomassa Oulunkylän kuntoutuskeskuksesta, toimitusjohtaja Katja Ilvonen ja dosentti Riika Shemeikka.

Tilaisuudessa oli vieraana myös eläkkeelle siirtyvä Valtiokonttorin Kansalaispalveluiden toimialajohtaja Jyri Tapper. Pitkälti hänen ansiostaan olemme onnistuneet luomaan hedelmälliset ja keskustelevat välit asioiden sujuvuuden varmistamiseksi.

Yhdistys luovutti standardit, Haavoitettu Leijona, tunnustuksena hyvästä yhteistyöstä, puolustusministeriölle, kansliapäällikölle Esa Pulkkiselle ja puolustusvoimille, henkilöstöpäällikölle Vesa Virtaselle.

Komentajankolikko vanhemmalle osastoupseeri Sami Roikoselle. Hän on keskeinen henkilö puolustusministeriössä tukiasioiden kehittämisessä. Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtajalle Jorma Ala-Sankilalle hyvästä yhteistyöstä, joka jatkuu.  Paikalla oli myös liiton varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää.

Iso kiitos kuuluu kaikista järjestelyistä vastaavalle, pääesikunnan koulutusosaston erikoissuunnittelija Esa Janatuiselle. Mutta myös ja etenkin ammattimaiselle keittiölle ja tarjoilulle!

Yhdistyksen puolelta huomionosoituksia luovuttivat puheenjohtajat Jukka Leminen ja väistyvä ex-puheenjohtaja Timo Heikkinen.

Vuosikokousviikonlopun tunnelmia Vantaalla hotelli Flamingossa!

Itse vuosikokous pidettiin perjantaina 13.5. klo 19:15 kokoustiloissa. Sekin sujui hyvässä hengessä ja järjestyksessä.

Yhdistys palkitsi Haavoitettu Leijona starnardilla ansiokkaasta työstä yhdistyksen toiminnan edistämisessä ja tunnetuksi tekemisessä, perustajajäsenet, Kunniapuheenjohtaja Pekka Jylhän, ex-puheenjohtajan Timo Heikkisen ja ex-sihteeri Jouni Vainionpään. Lisäksi yhdistys kutsui Timon ja Jounin yhdistyksen Kunniajäseniksi.

Pelkkä Kärkkäinen luovutti Sisu-puukot hyvistä teoista yhdistyksessä, Timo Heikkiselle ja Jouni Vainionpäälle. Täydellisenä yllätyksenä saajille.

Edesmenneen jäsenemme Risto "Hämis" Hämäläisen muistolle pidettiin hiljainen hetki 

Yhdistyksessä kiertävänä tunnustuksena oleva Timpan Limppu. Puinen ammuslaatikko, joka sisältää Suomikonepistoolin pyöreän rumpulippaan ja sen täyttövälineet. Viimevuoden saaja Juha Kataja, piti tunteikkaan puheen ja hiljensi sanoillaan koko salin.

Kun hän mainitsi seuraavan saajan nimen, Risto "Hämis" Hämäläinen. Useammalla nousi pala kurkkuun ja silmiin roskia.

Kiertopalkinto viedään ja luovutetaan vuodeksi Riston puolisolle Katrille, lauantaina 21.5.2022. Tilaisuuteen, jotka hän järjestää Riston toiveiden mukaan, "Muistelubileet".

Lauantaina ohjelma alkoi 09:45 oman tilanteen esittelyllä ja keskustelulla.

Valtiokonttorin uusi ylilääkäri Anne Lamminpää esittäytyi. Keskustelu sotilaan turvaverkon kehittämisestä. Valtiokonttorin palvelupäällikkö Tuomo Yliluoma esitteli korvattujen tapaturmien määrää ja kehittymistä.

HUS:n linjajohtaja ylilääkäri Pekka Jylhä, keskustelu psykiatrian poliklinikalle hakeutuneiden kriha-veteraanien ongelmista sekä hoidoista johon ohjattu. Psykiatrian konsultaatiopoliklinikalta psykiatrian erikoislääkäri, Tanja Laukkala. EMDR-terapiaa esitteli ja demottiin psykiatri Jouni Heleniuksen ja jäsenemme Pekka Korhosen esityksellä.

Suomen Rauhanturvaajaliiton vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen kertoi vertaistuesta, tukipuhelin palvelusta ja ajankohtaisista turvaajien asioista.

Illallisella arvostamamme tukiyhdistys Vaitterit MCC, luovutti ison Lahjashekin, 5500€! Näillä arvokkailla lahjoituksilla kykenemme yhdistyksen periaatteen mukaan, kuntouttamaan vuodessa1-3 jäsentämme, jotka eivät saa maksusitoumusta muualta. Laitilan Veljeskodissa omassa rauhallisessa osastossamme. Tukenne on todella arvokasta. Isot KIITOKSET!

Jukka Leminen jatkaa puheenjohtajana, samaten nykyinen hallitus.

Vuoden kuluttua on yhdistyksen Juhlavuosi. Perustamisesta tulee 10 vuotta.Sitä varten perustetaan Juhlatoimikunta joka toteuttaa järjestelyt.

 Turvallista lämmintä Suomen kesää kaikille

, tasapuolisesti! 


5 LUETUINTA UUTISTA: