maanantai 8. lokakuuta 2018

Kehittyvä turvaverkko seurantapäivä Helsingissä!

Valtiokonttori järjesti 3.10.2018 Kehittyvä Turvaverkko -koulutustilaisuuden.

Toimialajohtaja Jyri Tapper avasi tilaisuuden. Tapahtuman keskeinen tavoite oli koota yhteen eri sidosryhmien edustajia keskustelemaan vuonna 2017 voimaan tulleen Kriisinhallinta- ja sotilastapaturmalain toimivuudesta.


Lain kiireisen voimaantulovaatimuksen takia lausuntoomme kirjattuja muutosesityksiä oli haastavaa ottaa huomioon. Olemme toimittaneet lisälausunnon vielä kesken olevien epäkohtien korjaamiseksi, ko. ministeriöille PLM/STM sekä valiokunnille PLV/STV, että hallitusneuvos Erik Strömbergille, STM sosiaaliturva- ja vakuutusosasto.

Mukana tilaisuudessa oli Puolustusvoimien, Puolustusministeriön, STM:n, Vakuutuskuntoutus VKK:n ja eri sidosryhmien, kuten Vammautuneet kriisinhallintaveteraanit ry, Varusmiehenä vammautuneet ry ja puolustusvoimien henkilöstön eri etujärjestöjen edustajia. Yhdistyksemme puheenjohtaja Timo Heikkinen oli kutsuttuna paikalla.

Tilaisuudessa todettiin, että tietoisuus lakimuutoksen hyödyistä on lisääntynyt.  Laki koskee kaikkia kriisinhallintaan osallistujia niin sotilaallista kuin siviilikriisinhallintaa. Tiedottamista on lisätty esimerkiksi tapaturmailmoituksen tekemisestä ajoissa, jotta korvauskäsittely saadaan liikkeelle ja kuntoutus aloitettua. Työ- ja toimintakyvyn palauttaminen tulee ensimmäisenä, jos henkilö loukkaantuu tai sairastuu. Tuolloin on otettava kaikki keinot käyttöön tukiverkostojen kanssa, jotta voidaan ehkäistä syrjäytymistä. Hoidon ja kuntoutuksen sujuvuus on tällöin avainasemassa. 

5 LUETUINTA UUTISTA: